SD Fleksi

Kaj je ritmična gimnastika?

RITMIČNA GIMNASTIKA JE EDEN NAJLEPŠIH ESTETSKIH ŠPORTOV. VSEBUJE ELEMENTE BALETA, PLESA, AKROBATIKE IN SPLOŠNE GIMNASTIKE.

 

KOMU JE VADBA RITMIČNE GIMNASTIKE V ŠD FLEKSI NAMENJENA?

NAMENJENA JE DEKLICAM IN FANTOM.

 

PRI ŠD FLEKSI VADIJO:

 

– PREDŠOLSKI  OTROCI OD 4. LETA DALJE

– OSNOVNOŠOLSKI OTROCI OD 1.-9.RAZREDA

– SREDNJEŠOLSKI OTROCI OD 1.letnika srednje šole DALJE

 

     

KAJ DELAMO NA VADBI?

NA VADBI SE OGREVAMO, RAZTEGUJEMO ZA RAZNE ŠPAGE, MOSTOVE. VADIMO BALET OB PRIBSTOLU. DELAMO TEŽINE RITMIČNE GIMNASTIKE, KOT SO SKOKI, RAVNOTEŽJA, PIRUETE, VALOVITA GIBANJA. RAZNE AKROBATSKE ELEMENTE, DVIGE, KOLESA, STOJE, PREVALE,… UČIMO SE RAZLIČNIH TEHNIK Z REKVIZITI (kolebnica, obroč, žoga, kiji, trak). IN SE UČIMO RAZLIČNIH SESTAV-VAJ, KI JIH IZVAJAMO NA GLASBO. Z TEMI VAJAMI PA TUDI NASTOPAMO IN TEKMUJEMO.

PREDVSEM PA ZELO ZABAVAMO.

 

REKVIZITI RITMIČNE GIMNASTIKE SO:

KOLEBNICA, OBROČ, ŽOGA, KIJI IN TRAK.

 

 

ŠD FLEKSI:

V ŠD FLEKSI IZVAJAMO VADBO RITMIČNE GIMNASTIKE IN GIMNASTIKE MIX ZA PREDŠOLSKE, ŠOLSKE IN SREDNJEŠOLSKE OTROKE. PO OSNOVNIH ŠOLAH PO SLOVENIJI. DEKLETA IN FANTJE, KI VADIJO PRI NAS, TRENIRAJO POD VODSTVOM TRENERK, KI SO KOT TEKMOVALKE DOSEGALE VRHUNSKE REZULTATE NA NOTRANJIH IN MEDNARODNIH TEKMOVANJIH MED DRUGIM REPREZENTANCE SLOVENIJE. MED DRUGIM SO TO:  MOJCA ŠUŠTARŠIČ, KAROLINA ŽUBER, LORI VRANKAR, MIJA FAJDIGA, LINA VOJE, MAJA HUDOLIN, KATJA KOROŠEC, TANJA GOLJA, MAŠA STARMAN, MELISA MANTELJ, PIA HREN (ARHAR), AJDA TURK (ŽITNIK) IN ŠE IN ŠE.

 

 

 

Trenerke